Daglig verksamhet enligt LSS


Höje Hund och Park AB är en daglig verksamhet enligt LSS. Målgruppen är personer som omfattas av personkrets 1§1 LSS.  Vi har 10 platser för både kvinnor och män i yrkesverksam ålder.

Vi har tillstånd från socialstyrelsen att driva daglig verksamhet.

Huvuduppgifterna är trädgårdsskötsel och hundskötsel. Vi arbetar med att öka kunskapen kring hund och trädgårdsskötsel genom teori och praktik. Trädgårdsskötsel innebär att vi sköter om vår trädgård med buskar,  odlingar och rabatter.
Hundskötseln innefattar promenader, hundteori, rastning i hage, vård och pälsskötsel, städning av hundrum och fysisk hundteori.
För närvarande har vi 16-20 hundar i vår dagisverksamhet. Hundarna är ute på promenad på förmiddagen och på eftermiddagen. Hundarnas rum städas, vattenskålar diskas och handdukar tvättas mm. Alla får välja en hund att ansvara för och ta med på de gemensamma promenaderna.

Höje Hund och Park är en Daglig verksamhet där du med olika funktionsnedsättningar erbjuds möjlighet att arbeta med hundar på ett hunddagis.

 Vi använder ett individanpassat arbetssätt,  vi ser till dina förutsättningar och önskemål. Vi har arbetsuppgifter som varje individ kan utföra och växa av. Arbetsuppgifterna ska vara utvecklande och stimulerande. Vi lägger stor vikt på att självbestämmande, delaktighet och gemenskap.
Vi hjälps åt med att driva hunddagiset på den nivå man kan.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hålla fint i vår trädgård och vår hundhage tex klippa gräs, räfsa, plantera, beskära träd och buskar mm. Arbetsuppgifter med hundarna är tex:  Diska vattenskålar, städa hundrum, hundteori och hundtid,  vika rena handdukar, passa hundarna i hagen vid rastning och gå promenader. Samtliga i personalen är utbildade i tecken som stöd.

 

Är du intresserad av att välja oss som din dagliga verksamhet?
Är du intresserad av vår DV ring för ett studiebesök 0703151190. Titta här.

 

Läs mer om oss som arbetar här.