Hunddagis Ny INFO

Arbetar du med hundar? Instruktör eller kanske rehab? Vi hyr ut våra lokaler på kvällar efter kl 18.00 eller på helgen! Du kan använda våra hagar, vi har tre hundrum där det får plats 6 hundar i varje rum och vi har ett samlingsrum plats för 12-14 personer med stor whitebord. Vi har även en fin uteplats som går att använda för människa och hund. Även ute har vi plats för whitebord. Faciliteter Kök och Toalett ingår. Ring för prisförslag.
Maila för prisförslag marja@hunddagis-lund.se

Höje Hund och Park drivs som daglig verksamhet enligt LSS. Det innebär att ge vuxna med olika intellektuella funktionsnedsättningar en bra och givande sysselsättning under dagarna. Hunddagiset drivs av brukarna och handledarna tillsammans. 
 

Alla hundar tillhör sin grupp om ca 5-6 hundar i ett rum, vi har tre rum och tre hundgrupper.  Grupperna delas in beroende på storlek och lynne. Alla hundar får en till två promenader per dag beroende på hundägarens önskemål och hundens behov. Behovet kan bero på ålder eller hundägarens egna aktiviteter. Promenaderna sker i Sankt Larsparkens grönområden. Vi har en stor rastgård där hundarna vistas regelbundet. Hos oss prioriteras lugn och ro och det innebär minimalt med lek inne men i rastgården är det fritt fram att busa med kompisarna. Inomhusmiljön för hundarna ska vara harmonisk och ljudnivån låg eftersom dagiset ska fungera som ett andra hem.
För oss är det viktigt att alla trivs och det gäller gammal som ung, liten som stor.

Vad närvaron med djur gör för vårt välbefinnande vet vi alla och forskning visar att just hundar och personer med autism trivs mycket bra tillsammans. Det gör oerhört mycket för vår självkänsla att ha ett meningsfullt jobb att gå till .
Vi är godkända av Länsstyrelsen enligt paragraf 16, av Jordbruksverket och har tillstånd enligt kommunens detaljplan och miljönämnden att driva hunddagis i våra lokaler.